(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada tilshunoslikning asosiy tarmog‘i bo‘lmish leksikalogiya haqida so‘z yuritilgan. So‘zlarning inson hayotidagi ro‘li va boshlang‘ch sinflarda leksikalogiyaning ahamiyati to‘g‘isida fikrlar berilgan. Bu mavzuni yanada chuqurroq o‘rgatish maqsadida foidali metodlar o‘ynash tartibi ko‘rsatilgan. Эта статья о лексикологии, которая является основной отраслью языкознания. Обсуждается роль слов в жизни человека и значение лексикологии в начальных классах. Для более глубокого изучения этой темы показан порядок воспроизведения полезных приемов. This article is about lexicology, which is the main branch of linguistics. The role of words in human life and the importance of lexicology in elementary grades are discussed. In order to teach this topic in more depth, the order of playing useful methods is shown.