(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ismaloq sovuqqa chidamli ekin hisoblanadi, shuning uchun uni yetishtirish texnologiyasi qiyin emas. Uning urug‘lari harorat 4°C da unib chiqa oladi, ko‘chatlar harorat 6°C gacha bo‘lgan sovuqlarga bardosh beradi. Ismaloqning o‘sishi va rivojlanishi uchun harorat taxminan 15 ° C bo‘lishi kerak. Bu o‘simlik erta pishishga tegishli deb bejiz aytilmagan, chunki u birinchi kurtaklar paydo bo‘lganidan 45 kun o‘tgach foydalanish uchun yaroqlidir.