(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
this article explores the nature of synonyms in these two languages and sheds light on their similarities and differences. While both English and Uzbek possess a rich vocabulary of synonymous words, there are instances where the meanings of synonyms may vary. Understanding the nuances of synonyms in English and Uzbek enhances language proficiency and facilitates effective cross-cultural communication. bu maqolada ingliz va o'zbek tillari bo'yicha sinonimlar tabiatini o'rganish va ularning o'xshashliklari va farqlariga nur olib chiqiladi. Ingliz va o'zbek tillarida sinonim so'zlarning bog'liqlikli leksikasiga ega bo'lishi, bazi holatlarda sinonimning ma'nolari farqlanishi mumkinligini ko'rsatadi. Ingliz va o'zbek tillaridagi sinonimlarning nuanclarini tushunish tili bilimini oshiradi va samaradorlik bilan mehribonlikdagi muxofazali aloqalarni ta'minlaydi.