(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur maqola AQSHning Markaziy Osiyoga bo’lgan tashqi siyosatiga bag’ishlangan. Tadqiqot ishida tashqi siyosatdagi ustuvor yo’nalishlar xronologik, qiyosiy va istiqbolni baholash tahlil metodlari orqali o’rganilgan.Tahlil natijasida AQSHning kelgusida Markaziy Osiyo mamlakatlariga strategiyasi oltita muhim yo’nalishda olib borilishi aniqlangan. Suverenitet va mustaqillikni qo’llab quvvatlash, Markaziy Osiyoda terrorchilik tahdidlarini kamaytirish, Markaziy Osiyo va Afg’oniston o’rtasidagi aloqani rag’batlantirish, qonun ustuvorligini isloh qilish, mintaqaga sarmoya kiritish kabi sohalar keng yoritilgan.