(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada “Jadidlar otasi” deya etirof etilgan, buyuk ma’rifatparvar, xalqparvar jadidbobomiz Mahmudxo’ja Behbudiy hayoti va ijodiy, jadidchilik faoliyati haqida ma’lumotlar keltiriladi. Ushbu maqola orqali Mahmudxo’ja Behbudiy oilaviy hayoti, jadidchilik harakatiga kirib kelishi, chet el mamlakatlariga sayohati , ko’plab maktab darslilari yaratgani, turli xil maqolalar orqali xalqni ozodlikka ma’rifatga chorlagani haqida bilib olishimiz mumkin.