(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Барча мамлакатларда бўлгани каби Ўзбекистон иқтисодиётнинг рақамли трансформациясининг замонавий шароитида иқтисодий хавфсизликни таъминлаш, хусусан, бюджет маблағларини ноқонуний талон-торожлардан ҳимоя қилиш муаммоси тобора долзарб бўлиб бормоқда. Давлат ҳар йили юзага келаётган муаммоларга тезкорлик билан жавоб бериш мақсадида иқтисодиётнинг кенг кўламли тармоқларини қўллаб-қувватлаш учун катта миқдорда бюджет маблағларини ажратади, бироқ уларнинг сарфланишини назорат қилишнинг самарали тизими ҳалигача ишлаб чиқилмаган.