(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Oziq-ovqat kimyosi oziq-ovqat molekulalarining tarkibi, tuzilishi va xususiyatlarini o'rganadigan ko'p tarmoqli sohadir. Ushbu maqola oziq-ovqat kimyosining asosiy jihatlari, shu jumladan uning ahamiyati, so'nggi yutuqlari, analitik usullari va oziq-ovqat sifati, xavfsizligi va ovqatlanishiga ta'siri haqida umumiy ma'lumot berishga qaratilgan.