(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
The aim of the article is In the field of education, interdependence of teaching, learning and testing is recognized. The first step in the teaching-learning process is defining and determining the objectives of learning and the outcomes to be expected from classroom instruction. In the light of these processes, the main reliance is placed on tests which are constructed by teachers. В образовании признается взаимозависимость преподавания, обучения и оценки. Первым шагом в образовательном процессе является определение и определение целей обучения и результатов обучения в классе. Учитывая эти процессы, основное внимание уделяется тестам, созданным учителями. Ta'lim sohasida o'qitish, o'rganish va tekshirishning o'zaro bog'liqligi e'tirof etiladi. Ta'lim-tarbiya jarayonidagi birinchi qadam o'quv maqsadlarini va sinfda o'qitishdan kutiladigan natijalarni belgilash va aniqlashdir. Ushbu jarayonlarni hisobga olgan holda, asosiy e'tibor o'qituvchilar tomonidan tuziladigan testlarga qaratiladi.