(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Maqolada kredit portfelini boshqarish samaradorligini oshirish va risklarni kamaytirishga yordam beradigan, tijorat banklarida kredit operatsiyalarini hisobga olishni takomillashtirish bo’yicha vazifalar keltirib o’tilgan. Maqola mazmunining asosiy g’oyasi tijorat banklarida kredit tahlili sifatini oshirishga qaratilgan. Kredit operatsiyalarini hisobga olishni avtomatlashtirish, ichki nazorat tizimini rivojlantirish, mumkin bo'lgan xavflarni o'z vaqtida aniqlash va oldini olishni ta'minlaydigan ichki nazorat tizimini yaratish fikri ilgari surilgan. Bu esa kredit portfeli bilan bog'liq muammolar ehtimolini kamaytirishga yordam berishi ta’kidlab o’tilgan. This article examines the main directions of improving the accounting of credit operations in commercial banks and suggests concrete measures for their implementation. In the concluding part of the article, the tasks of improving the accounting of credit operations in commercial banks, which help to increase the efficiency of credit portfolio management and reduce risks, are mentioned. The main idea of the content of the article is aimed at improving the quality of credit analysis in commercial banks. The idea of automating the accounting of credit transactions, developing an internal control system, and creating an internal control system that ensures timely detection and prevention of possible risks is put forward. It is noted that this helps to reduce the possibility of problems related to the loan portfolio.