(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mazkur maqolada pedagogik texnologiya tushunchasi va uni dars jarayonida qo‘llash mexanizmlari hususida ayrim fikr-mulohazalar bayon etilgan. Shuningdek maqolada pedagogik texnologiya tushunchasining tarixiy ildizlari, mualliflarning unga bergan ta’riflari keltirilgan bo‘lib, ushbu fikrlar asosida yakuniy mulohazalar yoritilgan. В данной статье представлены некоторые мнения о понятии педагогической технологии и механизмах ее применения в ходе урока. В статье также представлены исторические корни понятия педагогической технологии, определения, данные ему авторами, и на основе этих мыслей выделены итоговые комментарии. This article presents some opinions on the concept of pedagogical technology and the mechanisms of its application in the course of the lesson. The article also presents the historical roots of the concept of pedagogic technology, the definitions given to it by the authors, and based on these thoughts, the final comments are highlighted.