(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Bu maqolada, rus va ingliz tilidagi paremiyalar va vatan tasviri mavzusida bir taqdimot beriladi. Paremiyalar jamiyatning ifodali so'zlaridir va ular milliy va madaniy identifikatsiyani ifodalaydigan muhim asosiy izohlar sifatida ro'yxatga olingan. Maqolada rus va ingliz tilidagi paremiyalar va ularning vatan tasviri tahlili ilgari surilib o'tiladi. Rus paremiyalari o'ziga xos rus qadriyatlarini va milliy identifikatsiyani aks ettiruvchi ta'bir va ifodalar jamlanishiga ega bo'lib, ularning asosiy mazmuni, ta'siri va istoriyasi tahlil qilinadi. Ingliz paremiyalari esa insonning uyga bog'liqlik va o'zida xususiy bo'lishning muhimligini ko'rsatadi. Vatan tasvirining o'ziga xosliklari, rus va ingliz paremiyalari orasidagi farq va o'xshashliklar va ularning milliy xususiyatlari va kultural identifikatsiyasi tahlil qilinadi. Maqolada, ularning ijtimoiy va madaniy tasirining tafsilotlari ko'rib chiqiladi. Bu maqola, rus va ingliz paremiyalarining milliy va madaniy identifikatsiyani o'zida aks ettiruvchi ahamiyatini o'rgatadi va ularni o'rganishning insonlar uchun qanday muhim bo'lishini ko'rsatadi.