(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Biz ushbu maqolada Jeyn Ostinning "Pride and Prejudice" (Andisha va g‘urur) romanidagi syujetlardan foydalanib romandagi ijobiy qaxramonlar hayoti, ularning nikohga, oilaga bo‘lgan munosabatlari hamda ushbu asardagi metaforlar o‘rgandik. Roman bosh qaxramoni Elizabet Bennetning nikoh masalasida o‘z qarashlariga ega ekanligi va bu qarashlarga to‘sqinlik qiluvchi har qanday qiyinchiliklarni qat’iyat bilan yengib o‘tib baxtga erishgani muhokama qilingan hamda asardagi tasviriy ifodalar muhokama qilingan. Elizabetning boshqa qaxramonlar bilan bo‘lgan munosabati tahlil qilingan Shunindek, maqolada XVIII asr xotin-qizlariga xos an’analar ko‘rsatilgan va ularning o‘ziga xos xususiyatlari o‘rganildi.