(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Innavatsion uslublarni ta’lim amalga oshirishining tashkiliy-tuzilmaviy modeli haqida alohida to‘xtalish kerakligi e’tiborga loyiq. Bular: kichik darajadagi, ko‘p bosqichli va ko‘p darajadagi modellarga qaratilishidan iborat. Yuqorida ko‘rsatib o‘tilgan har bir model mustaqil yaxlit ta’lim sifatida qaralib, ular o‘zlarining jilg‘alariga ega bo‘lib, aniq ijtimoiy-madaniy va iqtisodiy xolatlar bilan bevosita bog‘liq. It is worth paying special attention to the organizational-structural model of the implementation of pedagogical education. These are: focusing on small-scale, multi-level and multi-level models. Each of the above-mentioned models is considered as an independent holistic education, which has its own nuances and is directly related to specific socio-cultural and economic conditions.