(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ilmiy maqola limon mevalarini yetishtirish va ularning saqlash davomida, mevalarni tabiy kamayish darajalari tahlil etildi. Bunda sovutkichsiz va sovutkichli saqlash omborxonlarda limon mevalarini saqlash davomida mevalarni tabiy kamayish darajalari turlicha bо‘lganligi kuzatildi. Asosan limon mevalari oddiy sovutkichli omborxonalarda saqlanganda mevalarni tabiiy kamayish darajasi sovuqxonada saqlangan limon mevalariga nisbatan katta tafovut mavjudligi aniqlandi.