(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada muallif ta’lim turizmi nazariy mohiyatini, turli manbalarda uning talqinini tizimli o‘rganib, o‘z tahlillarini keltirgan. Muallif ta’lim turizmi tushunchasini ham ilmiy, ham tarixiy, ham zamonaviy ko‘rinishini konseptual asoslashga harakat qilgan. Xususan, ta’lim turizmi xizmatlarining turli xususiyatlari klassififkasiyasi jadval shaklida ifodalangan. Kalit so‘zlar: turizm, ta’lim turizmi, ta’lim turizmi konsepsiyasi, ta’lim turizmi xizmatlari tavsifi va yondashuvlari, ta’lim turizmi klassifikasiyasi. In this article, the author systematically studies and analyzes the theoretical essence of educational tourism, its interpretation in various sources. The author offers to conceptually substantiate the concept of educational tourism in both scientific, historical and modern terms. In particular, the classification of various features of educational tourism services is presented in tabular form. Keywords: tourism, educational tourism, educational tourism concept, description and approaches of educational tourism services, classification of educational tourism. В данной статье автор систематически изучает и анализирует теоретическую сущность образовательного туризма, его трактовку в различных источниках. Автор предлагает концептуально обосновать понятие образовательного туризма как в научно-историческом, так и в современном плане. В частности, классификация различных признаков услуг образовательного туризма представлена в табличной форме. Ключевые слова: туризм, образовательный туризм, концепция образовательного туризма, описание и подходы к услугам образовательного туризма, классификация образовательного туризма.