(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Kvant nazariyasi fizikaning favqulodda muvaffaqiyatli nazariyasidir. Ammo klassik fizikaning asosidagi tabiatning mexanik kontseptsiyasi bu nazariyaga qanday ta'sir qiladi? Shunisi e'tiborga loyiqki, kvant nazariyasi yaratilganidan deyarli 90 yil o'tib ham bu savollarga aniq javoblar yo'q. Ushbu maqola olimlarning yo'lida turgan to'siqlarning tabiati va kvant nazariyasi matematikani bir nechta oddiy jismoniy g'oyalardan qayta qurish orqali ularni qanday yengib o'tishga urinishini tasvirlaydi.