(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu maqolada mulkni baholashning daromadli yondashuvi haqida malumotlar keltirilgan. Daromad yondashuv bu baholanayotgan mulk obyektidan kelajakda keltiradigan daromadi orqali mulkning qiymati aniqlanadi. Xususan maqolada daromadli yondashuvning POD (pul oqimlarini diskontlash) usuli, daromadni kapitallashtirish usuli, diskontlash stavkasini hisoblashning umume’tirof etilgan - kapital aktivlarni hisoblash (CAPM), o‘rtacha hisoblab chiqilgan kapital qiymati (WACC), diskontlangan pul oqimini tahlil qilish, ichki daromadlilik stavkasi (IRR), o‘rtacha hisoblab chiqilgan aktivlar daromadliligi stavkasi (WARA), kumulyativ tuzish (bu usul faqat bozor ma’lumotlari bo‘lmaganda qo‘llaniladi) usullari haqida qisqacha ma’lumotlar keltirib o’tilgan. В этой статье представлена информация о прибыльном подходе к оценке недвижимости. Доход подход заключается в том, что стоимость имущества определяется будущим доходом от оцениваемого объекта недвижимости. В частности, в статье рассматривается метод POD (дисконтирование денежных потоков) прибыльного подхода, метод капитализации доходов, общепринятый метод расчета ставки дисконтирования - расчет капитальных активов (CAPM), средневзвешенная стоимость капитала (WACC), анализ дисконтированных денежных потоков, внутренняя норма прибыли (IRR), средняя норма доходности активов (Wara), приводится краткая информация о методах кумулятивного структурирования (этот метод используется только при отсутствии рыночных данных. This article provides information about the profitable approach to property valuation. Income approach it is the value of property that is determined through the income it generates in the future from the object of the property being assessed. In particular, the article cites brief information on the POD (discounting cash flows) method of the profitable approach, the method of capitalization of income, the generally accepted calculation of the discounting rate - calculation of capital assets (CAPM), the average calculated capital value (WACC), analysis of the discounted cash flow, the internal profitability rate (IRR), the average calculated asset profitability rate (WARA), cumulative.