(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Loiq Sherali o'zining ko'p ma'noli, dilkash she'rlari bilantojik adabiyotining rivojiga o'z hissasini qo'shgan. U 1941-yil 20 maydaTojikistonning Panjakent nohiyasi, Mazori Sharif dehasida tug'ilgan. Bolalik davrio'zining dehasida o'tgan. Loiq bolalikdan she'riyatga qiziqar edi. U AbdulloRudakiy, Kamol Hujandiy, Umari Xayyom, Hofizi Sheroziy, Sa'diy Sheroziy,Abdurahmon Jomiy va boshqa adiblarning she'riyatidan bahramand bo'lgan.Uning yozgan she'rlari hozirgi kunda, ko'pchilik talabalar va kitobsevarlartomonidan o'qib borilyapti. Uning ko'p she'rlari onalarga bag'ishlangan. U 2000-yil 30 iyunda Dushanbe shahrida vagot etgan.