(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ушбу мақолада тадқиқотчи томонидан қадимги Уструшона ҳудудида ўрганилган катакомба қабрларнинг пайдо бўлиши ва оммалашиш сабаблари таҳлил қилинган. Бунда айвонли лаҳад, ёрма ва ўра қабрлар билан биргаликда янги қабр типлариниг ҳам учраши, улар антик ва илк ўрта асрлардаги миграция жараёнлари билан боғлиқ бўлганлиги, шунингдек, мазкур жараён қадимги аҳолининг маънавий - диний ва ижтимоий - сиёсий ҳаётига катта таъсир кўрсатганлиги каби масалалар минтақада ўрганилган бошқа ёдгорликлар қиёсий таҳлили асосида очиб берилган.