(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Солиқ маъмурчилигини такомиллаштириш солиқларнинг йиғилувчанлигини оширишнинг энг самарали усулларидан бири ҳисобланади. Шу сабабли, солиқ маъмурчилиги юзасидан ишлаб чиқилаётган қонунчилигидаги ўзгаришларнинг солиқ тўловчилар учун тушунарли бўлишини таъминлаш ва солиқ органлари томонидан солиқ тўловчиларга кўрсатиладиган хизматларни такомиллаштириб боришга алоҳида эътибор қаратилади. Тадқиқот бўйича солиқ маъмурчилиги таҳлил этилиб таклифлар ишлаб чиқилган.