(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Respublikamizning janubiy mintaqalarining tarixi, madaniyati uzoq o’tmishga borib tarqaladi. Bu hudularda tashkil topgan davlatlar, tarkib topib yashab kelgan xalqlar O’rta Osiyoning boshqa hududlaridagi mintaqalariga o’z ta’sirini o’tkazgan albatta. Shu boisdan ham bu hududlarning aholisi, tarixi, madaniyati, urf-odatlari, asrlar davomidagi siyosiy, iqtisodiy, ma’naviy, o’zgarishlari doim qiziq bo’lib qoladi. Ushbu maqolada Surxondaryo viloyatining va uning tarixi bilan bir xil bo’lgan yaqin hududlarning O’lkashunosligi manbalar asosida keng yoritilib, ma’lumotlar berib o’tiladi. История и культура южных регионов нашей республики уходят в далекое прошлое. Государства и народы, сформировавшиеся в этих регионах, безусловно, оказали влияние на другие регионы Центральной Азии. По этой причине всегда интересны население, история, культура, традиции, политические, экономические, духовные изменения этих регионов. В данной статье широко освещена и дана информация на основе источников, местная история Сурхандарьинской области и близлежащих регионов, сходных с ее историей. The history and culture of the southern regions of our republic go back to the distant past. The states and nations formed in these regions definitely influenced other regions of Central Asia. For this reason, the population, history, culture, traditions, political, economic, spiritual changes of these regions are always interesting. In this article, the local history of the Surkhandarya region and the nearby regions, which are similar to its history, are widely covered and given information based on sources.