(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqola bolaning ijtimoiy moslashuvini ta’minlashda rivojlantiruvchi muhitni shakllantirish jarayoniga qaratilgan. Ijtimoiy moslashuvning ta'rifi, uning bolaning rivojlanishidagi o‘rni, ta’lim va tarbiya jarayonlarida pedagogik yondashuvlarning ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, rivojlantiruvchi muhitni tashkil qilishda oilaviy va ijtimoiy hamkorlikning, zamonaviy ta’lim texnologiyalarining o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada ushbu yo‘nalishda samarali pedagogik amaliyotlarni joriy etish bo‘yicha tavsiyalar ham beriladi.