(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Yosh avlod o‘rtasida deviant xulq- atvorning rivojlanishi va jamiyatdagi jinoyatchilik hodisalarning o‘sishi o‘rtasida o‘zaro bog’liqlik mavjud.Noqonuniy xattiharakatlar qilish istagi bolalar va o‘spirinlarning deviant xatti-harakatlar rivojlanishi ortibbormoqda. Shuning uchun deviant hatti-harakat kuzatilayotgan yoshlarni tarbiyalashdahisobga olinishi kerak bo‘lgan ijtimoiy, biologik va psixologik omillarga bog’liq.