(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ingliz tilidagi turli xil so‘z manbalari orasida turkizmlar sezilarli darajada fonologik va morfologik moslashuvlar orqali nafaqat lisoniy almashinuvning dinamik xususiyatini, balki xorijiy elementlarning yangi til tizimiga integratsiyalashuv jarayonlarini ham aks ettiradi. Ushbu maqolada turkiyzabon mintaqalardan olingan soʻzlar ingliz tilining fonologik va morfologik tuzilmalariga moslashishi uchun turli jarayonlardan oʻtishi, shunungdek turkizmlarning assimilyatsiya va morfologik moslashuv jarayonlarida ushbu so‘zlarning ingliz tiliga integratsiyalashuviga qanday hissa qo‘shishi ko‘rsatiladi.