(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Yadro energiyasi – bu atom yadrosidagi energiyani ajratish jarayoni bo‘lib, zamonaviy energiya ishlab chiqarishning muhim manbalaridan biridir. Ushbu maqola yadro energiyasining asosiy printsiplari, uning ishlab chiqarilishi va ishlatilishining afzalliklari hamda kamchiliklarini tahlil qiladi. Yadro elektr stansiyalarining xavfsizlik tizimlari, yadro texnologiyalaridan foydalanishda yuzaga keladigan xavf-xatarlar va ularning atrof-muhitga ta'siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, yadro energiyasining kelajakdagi rivojlanishi va xavfsizlik standartlarini yaxshilashga qaratilgan tadqiqotlar muhokama qilinadi. Yadro energiyasining barqaror va xavfsiz ishlatilishi energiya ta'minotini ta'minlashdagi muhim omil hisoblanadi.