(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada maktab voleybol seksiyasining tarixi va rivojlanishi haqida so‘z boradi. Ta’lim muassasalarida ushbu sport turining ko‘rinishidan tortib, zamonaviy yutuqlarigacha bo‘lgan taraqqiyotga alohida e’tibor qaratilmoqda. Maktab voleybolini rivojlantirishning asosiy bosqichlari, jumladan, birinchi musobaqalarni tashkil etish, murabbiylar va voleybolchilar uchun o‘quv dasturlarini joriy etish, shuningdek, yoshlar o‘rtasida voleybolni ommalashtirishda maktab seksiyalarining ta’siri tasvirlangan. Абстрактный: В статье говорится об истории и развитии школьной секции волейбола. В учебных заведениях особое внимание уделяется развитию этого вида спорта от его появления до современных достижений. Описаны основные этапы развития школьного волейбола, включая организatsiю первых соревнований, внедрение программ подготовки тренеров и волейболистов, а также влияние школьных секций на популяризацию волейбола среди молодежи. Abstract: The article talks about the history and development of the school volleyball section. In educational institutions, special attention is paid to the development of this sport from its appearance to its modern achievements. The main stages of the development of school volleyball, including the organization of the first competitions, the introduction of training programs for coaches and volleyball players, as well as the influence of school sections on the popularization of volleyball among young people, are described.