(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Dukchi Eshonning mustamlakachilik zulmiga qarshi qaratilgan qo’zg’aloni sabablari va oqibatlari qo’zg’alon yakunida Chor jallodlari qoʻzgʻolonchilarni beshafqat jazolash bilan birga, Tojik, Qashqar va Qutchi qishloqlaridagi xonadonlarni tamomila vayron etib, barcha oilalarni Qaqir degan choʻlga haydadi. Tub joy aholini qirib tashlash yoki surgun qilish haqida ham fikrlar boʻlgan edi. Oqposhshoning “rahm-shafqati” va “marhamati” bilan odamlar oʻsha dashtda qoʻnim topdi. Ular oʻrnashgan joylar shundan eʼtiboran Marhamat deyila boshlandi. Аннотацция: Причины и последиствия Дукчи Ешана против колониалъного гнетаюпо окончании восстания царские палачи жестого расправилисъ с повстанцами, полностъю разрушили дома в таджикских, Кашкарских и Кутчи селах и выгнали все семы в пустыню Какир.Были также мысли об истреблении и изгнанъ коренного населения.По милости и милостивости Акпошши людъ поселилисъв той степи Благодаря местам где они поселилисъ стали звонитъ. Annotation: The causes and consequences of Dukchi Eshan’s uprising against colonial oppression.At the end of the uprising.Tsar executioners brutally punished the rebels,completely destroyed the houses in Tajik,Kashkar and Qutchi villages and drove all families to the Qaqir desert.There were also thoughts of extermination or exile of the indigenous population.With the”mercy”and ”mercy” of Akposhsha,people settled in that steppe.Since then,the places where they settled were called Merhamat.