(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Язык постоянно развивается на всех уровнях: система звуков претерпевает изменения, подвергаются различным изменениям морфологический состав слова, лексические значения слов и словосочетаний. Значительные преобразования проистекают в словарном составе языка. Til doimiy ravishda barcha darajalarda doimiy rivojlanmoqda: tovushlar tizimi o‘zgaradi, so‘zning morfologik tarkibi, so‘zlar va iboralarning leksik ma’nolari turli xil o‘zgarishlarga duch keladi. Muhim o‘zgarishlar tilning lug‘atida sodir bo‘ladi.