(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Mashhur tojik mutafakkiri, olim, shoir va yozuvchisi Abdurahmon Jomiy 1414-yil Xarjurd dehasi Jom vilotida tug'ilgan. U tojik xalqining 500 yillik adabiyotini turli sohalarida jamlaydi. Jomiy tojik xalqining iftixori bo'lib u yozib qoldirgan asarlar bizgacha yetib kelgan va hozirgacham o'qib boriladi. Shoirning ta'sirli, mazmunli, ko'p hikmatli she'rlari insonning qalbiga yaxshi joylashadi. Uni o'qib o'rganish, asarlar ma'nosini anglash va boshqalarga o'rgatish talab etiladi. Shoir Alisher Navoiyning ustozi bo'lib, u bilan ko'p savobli ishlar amalga oshirgan, shogirdlariga tarbiya va ta'lim berishgan. Bu ajdodlarning asarlarini o'rganish orqali biz ham o'z oldimizga quygan maqsadlarimizga erishishimiz mumkin.