(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Ushbu tezisda banklar iqtisodiyotning muhim institutlaridan biri bo‘lib, ular moliyaviy vositachilik vazifasini bajaradi. Shu jumladan, naqd pul muomalasini tashkil etish banklarning asosiy funksiyalaridan biri sifatida ajralib turadi. Jamiyat iqtisodiy hayotining barcha sohalarida naqd pulga bo‘lgan talab va uning muomalasini samarali boshqarish moliyaviy barqarorlikning muhim omillaridan biridir.Bugungi kunda naqd pul muomalasi bilan bog‘liq jarayonlar nafaqat iqtisodiy, balki ijtimoiy ahamiyatga ham ega