(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2025)
Annotatsiya: ushbu maqolada chaqqonlik jismoniy sifatining nazariy asoslari va voleybol sport turining ushbu sifatni rivojlantirishdagi o‘rni o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari voleybol mashqlarining chaqqonlikni rivojlantirishda samaradorligini ko‘rsatadi. Maxsus mashqlar dasturi yordamida reaksiya tezligi, harakatlar muvofiqligi va muvozanatni yaxshilashga erishilgan. Mazkur maqola pedagog va murabbiylar uchun amaliy tavsiyalar beradi. Аннотация: в данной статье изучены теоретические основы физического качества ловкости и роль волейбола в его развитии. Результаты исследования показывают эффективность волейбольных упражнений в развитии ловкости. Специальная программа тренировок улучшила скорость реакции, координацию и равновесие. Статья предлагает практические рекомендации для педагогов и тренеров. Annotation: this article examines the theoretical foundations of agility as a physical quality and the role of volleyball in its development. The research findings highlight the effectiveness of volleyball exercises in enhancing agility. A specialized training program has improved reaction speed, coordination, and balance. The article provides practical recommendations for educators and coaches.