(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Anotatsiya: Ushbu tadqiqotning asosiy maqsadi boshlang'ich sinf o'quvchilarini ingliz tili fanini o'qitishda turli xil o'yinlar yordamida og'zaki nutqni rivojlantirishdir. O'yinlar ta'lim jarayonini qiziqarli va samarali qiladi, shu bilan birga o'quvchilarning tilni o'zlashtirishiga va muloqot qilish ko'nikmalarini rivojlantirishga katta yordam beradi. Tadqiqotda o'yinlarning o'quvchilarning nutq faoliyatini rivojlantirishda qanday yordam berishi, turli o'yin turlarining (rol o'ynash, so'z o'yinlari, viktorinalar) o'ziga xos afzalliklari va ta'lim jarayonida ularni qo'llashning metodik jihatlari ko'rib chiqiladi. O'yinlar orqali o'quvchilarda tilga bo'lgan qiziqish va motivatsiya oshadi, shuningdek, ularning ishtirokchiligi va muloqot qilish qobiliyatlari mustahkamlanadi. Tadqiqot ingliz tili o'qituvchilariga darslarda o'yinlarni samarali qo'llash uchun tavsiyalar beradi.