(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ushbu tezisda Qohira deklaratsiyasining tarixi, mazmuni va xalqaro huquqdagi o‘rni ilmiy asoslangan holda tahlil qilingan. Islom hamkorlik tashkiloti tomonidan qabul qilingan ushbu hujjat inson huquqlarini islomiy qadriyatlar bilan uyg‘unlashtirishga qaratilgan. Deklaratsiya xalqaro hamjamiyatda madaniyatlararo dialogni rivojlantirishda muhim ahamiyatga ega.