(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Ma'lumotlar bazalari (MB) bugungi kunda barcha sohalarda, ayniqsa, texnologiya va biznes sohalarida katta ahamiyatga ega. Ular axborotlarni tartibga solish, saqlash, qayta ishlash va tahlil qilishni osonlashtiradi. Ma'lumotlar bazalari bilan ishlash, asosan, axborot texnologiyalari (AT), muhandislik, tibbiyot, moliya, marketing va boshqa sohalarda muhim o'rin tutadi. Ushbu maqolada ma'lumotlar bazalari bilan ishlaydigan asosiy sohalar va ularning rivojida yaratadigan muhim qulayliklar tahlil qilinadi.