(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Bilish jarayonining ilmiy, nazariy, uslubiy, va amaliy asoslari, ya'ni o'qitish nazariyasi bo'lib pedagogikaning mustaqil bo'limi - didaktika ta'lim nazariyasi shug'ullanadi. Ta'lim qonuniyatlari o'rganish, tahlil qilish jarayonida ta'lim tushunchasi uning mohiyati, mazmuni va vazifalari, o'qitish printsiplari, shakllari haqida bilimlar bayon etadi. Didaktikada pedagogikaning "nimaga o'qitish" "nimani o'qitish" va "qanday o'qitish" kabi savollarga javob izlaydi. Аннотация: Научными, теоретическими, методическими и практическими основами процесса обучения, то есть теорией обучения, является самостоятельный раздел педагогики – дидактическая теория образования. В процессе изучения и анализа законов образования понятие образование описывает его сущность, содержание и задачи, принципы и формы образования. В дидактике педагогика «чему учить» ищет ответы на такие вопросы, как «чему учить» и «как учить». Abstract: The scientific, theoretical, methodological and practical foundations of the knowledge process, that is, the theory of teaching, are dealt with by an independent section of pedagogy - didactics. In the process of studying and analyzing the laws of education, the concept of education expresses knowledge about its essence, content and tasks, principles and forms of teaching. In didactics, pedagogy seeks answers to such questions as "why teach", "what to teach" and "how to teach".