(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Tezisda suv qirqqulog‘i (Polypodiophyta) haqida umumiy tushuncha, ularning evolyutsion taraqqiyoti, morfologik va ekologik xususiyatlari keng yoritiladi. Suv qirqqulog‘ining yer sharida tarqalishi, ularning biomassa hosil qilishdagi roli, tuproq va suv ekotizimlariga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Tadqiqot shuningdek, suv qirqqulog‘ining inson faoliyatidagi ahamiyatini va ularni saqlab qolish zarurligini ko‘rsatib beradi. Abstract: The thesis provides a general understanding of water centipedes (Polypodiophyta), their evolutionary development, morphological and ecological characteristics. The distribution of water centipedes around the world, their role in biomass formation, and their contribution to soil and water ecosystems are analyzed. The study also shows the importance of water centipedes in human activities and the need to preserve them. Аннотация: В диссертации широко освещены общие представления о водных лишайниках (Polypodiophyta), их эволюционном развитии, морфологических и экологических особенностях. Проанализировано распространение кувшинок на земном шаре, их роль в производстве биомассы, вклад в почвенные и водные экосистемы. Исследование также показывает важность водяных полевок в деятельности человека и необходимость их сохранения.