(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O'zbekistonda islom banklarining rivojlanish istiqbollari, mavjud huquqiy baza va me'yoriy hujjatlar tahlili, shuningdek jahon tajribasi o'rganilgan. Islom banklarining O'zbekiston moliya bozoriga kirib kelishi va rivojlanishi bilan bog'liq muammolar va imkoniyatlar muhokama qilingan. Maqolada islom banklarini rivojlantirish uchun zarur shart-sharoitlar va tavsiyalar keltirilgan. Аннотация: В данной статье рассмотрены перспективы развития исламских банков в Узбекистане, анализ существующей правовой базы и нормативных актов, а также мировой опыт. Обсуждены проблемы и возможности, связанные с проникновением и развитием исламских банков на финансовый рынок Узбекистана. В статье приведены предпосылки и рекомендации по развитию исламских банков. Abstract: This article explores the prospects for the development of Islamic banks in Uzbekistan, the analysis of the existing legal framework and regulatory documents, as well as world experience. Problems and opportunities related to the entry and development of Islamic banks into the Uzbek financial market have been discussed. The article provides the necessary conditions and recommendations for the development of Islamic banks.