(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Anotatsiya: Ushbu maqolada mil.avv.VIII asrlarda yashab ijod qilgan yunon adibi Gomerning "Odiseya", mil.avv. IV asrlarda yaratilgan xind xalqining "Ramayana" dostonlari hamda milodiy X-XI asrlarda yaratilgan o’zbek xalqining "Alpomish", "Kuntugʻmish" kabi asarlaridagi syujet (voqealar rivoji), kompozitsiya va asar qahramonlarning xuxusiyatlaridagi mushtaraklik jihatlari qiyoslanib, yoritilib berilgan.