(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbek xalq cholg‘u ijrochilik san’ati vositasida o‘quvchi yoshlarni ma’naviy-axloqiy tarbiyalash tizimini rivojlantirish shakllari tahlil qilingan. Shuningdek, bu sohada yoshlarga yaratib berilayotgan imkoniyatlar, muammolar va ularga qarshi kurashish yo‘llari haqida fikrlar bildirilgan. Аннотация. В данной статье проанализированы формы развития системы духовно-нравственного воспитания учащихся через узбекское народное музыкальное исполнительское искусство. Также выражены мысли о возможностях, создаваемых для молодежи в этой области, проблемах и путях борьбы с ними. Annotation. This article analyzes the forms of developing the system of spiritual and moral education of students through Uzbek folk instrumental performance art. It also presents thoughts on the opportunities created for young people in this field, the problems they face, and the ways to overcome them.