(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola ekzistensializm oqimining yorqin vakili Albert Kamyuning mashhur “Begona” qissasi tahliliga bag‘ishlangan. Muallif asarda bosh qahramon Mersoning hayotga va jamiyatga bo‘lgan munosabatini, uning fojeaviy qismatini, shaxsiyati va o‘ziga xos dunyoqarashini o‘rganadi. Qahramonning begonaligi va jamiyat tomonidan qabul qilinmasligi, shuningdek, inson qalbi daxlsizligining falsafiy asoslari ochib berilgan. Qissaning asosiy voqealari – Mersoning qotillikka sabab bo‘lgan holati, sud jarayonlari va o‘lim jazosi sahnalari orqali inson va jamiyat o‘rtasidagi murakkab ziddiyatlar yoritilgan. Asar o‘quvchini inson tabiatining mazmuni, erkinlik va mas’uliyat masalalarini o‘ylashga undaydi.