(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Sodda pragmatonimlar onomastik konversiyaning tashqi va ichki turlari asosida hosil qilinadi. Tashqi onomastik konversiyada onomastik sathga mansub bo‘lmagan lug‘aviy birliklar, ya’ni apellyativ so‘zlardan toponimlar yasaladi. Bu hodisa sohaga oid lug‘atlarda deapellyativatsiya, ya’ni apellyativning turdosh so‘zlikdan atoqli otlik vazifasiga o‘tishi, atoqli otlashuvi deb nomlanadi.