(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
ANNOTATION.A teacher is a person who provides education, instruction, or guidance to others, typically in a formal setting such as a school, college, or university. Teachers provide foundational knowledge in various subjects and practical skills necessary for future success. Their ability to simplify complex concepts helps students build critical thinking and problem-solving skills, which are essential for leadership. The role of teachers in shaping future leaders will be covered in this article. АННОТАЦИЯ. Учитель — это человек, который предоставляет образование, обучение или руководство другим, обычно в формальной обстановке, такой как школа, колледж или университет. Учителя обеспечивают базовые знания по различным предметам и практические навыки, необходимые для будущего успеха. Их способность упрощать сложные концепции помогает ученикам развивать критическое мышление и навыки решения проблем, которые являются важными для лидерства. В этой статье будет рассмотрена роль учителей в формировании будущих лидеров. ANNOTATSIYA. O‘qituvchi — bu odatda maktab, kollej yoki universitet kabi rasmiy muhitda boshqalarga taʼlim, o‘qitish yoki yo‘naltirishni taʼminlaydigan shaxsdir. O‘qituvchilar turli fanlardan asosiy bilimlar va kelajakdagi muvaffaqiyat uchun zarur bo‘lgan amaliy ko‘nikmalarni taqdim etadilar. Ularning murakkab tushunchalarni soddalashtirish qobiliyati o‘quvchilarga tanqidiy fikrlash va muammolarni hal qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga yordam beradi, bu esa liderlik uchun juda muhimdir. Ushbu maqolada o‘qituvchilarning kelajakdagi yetakchilarni shakllantirishdagi roli ko‘rib chiqiladi.