(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Inson sezgilari va ularning psixologik ahamiyati ,sezgining shaxsiy va ijtimoiy xatti -harakati ,Sezgi turlari ,Sezgi orqali inson tashqi tasirni qabul qilishi ,sezgi orqali insonning muhitga moslashish jarayonidagi roli ,sezgi sohasidagi qonuniyatlar,Inson hayotidagi o'rni ,asosiy belgilari ,Sezgi konsepsiyalari va nazariyalari ,psixofiziologik qonuniyatlari haqidagi fikr va mulohazalar keng tarzda yoritilgan . Абстрактный: В данной статье органы чувств человека и их психологическое значение, личностное и социальное поведение органов чувств, виды органов чувств, восприятие человеком внешнего воздействия через органы чувств, роль человека в процессе адаптации к окружающей среде посредством органов чувств, законы в этой области. широко освещаются чувства, их роль в жизни человека, основные признаки, смысловые понятия и теории, мысли и мнения о психофизиологических законах. Abstract: This article broadly covers human senses and their psychological significance, personal and social behavior of senses, types of senses, perception of external influences through senses, the role of humans in the process of adapting to the environment through senses, laws in the field of senses, their role in human life, main signs, concepts and theories of senses, and psychophysiological laws.