(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Андижон шаҳри Андижон вилояти шароитида яшайдиганкичик мактаб ёшидаги (7-12 ёш) болалар юзининг морфологик ва физиономикбаландлигини кўрсаткичлари муттасил ўсиб боради. Барча краниометриккўрсаткичларнинг энг жадал ўсиш даврлари 7-10 ёшга тўғри келади. Ўсишкўрсаткичлари қиз болаларда ўғил болаларга нисбатан жадалроқ кечади.