(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Юзнинг морфологик баландлиги кўрсаткичи 7 ёшдагиўғил ва қиз болаларда деярли бир хил бўлади (ўғил болаларда 9,75±0,15 см; қизболаларда 9,71±0,08 см). Юзнинг морфологик баландлиги кўрсаткичи ўғил вақиз болаларда ўсишда давом этиб, 12 ёшда ўғил болаларда 11,1±0,17 см га,қиз болаларда 10,81±0,26 см га тенглашади. 7-12 ёшгача бўлган даврда ўғилболаларда кўрсаткич 13,8 % га ошса, қизларда эса 11,3 % га ошади. Ўсишкўрсаткичлари қиз болаларда ўғил болаларга нисбатан жадалроқ кечади.