(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Quyonlar va Kalamush Fater so‘rg‘ichi ampulasi shilliq pardasi relyefli tuzilmalarining topografiyasi o‘rganilgan. Shilliq parda konstruksiyasi har xil bo‘lgan va o‘zaro tutashgan ko‘plab burmalar borligi aniqlangan. Burmalar qavatma-qavat joylashgan va distal burmalarning erkin uchi ampula ochilish joyda birlashib ichak mahsulotlarning ampulaga tushishga to‘sqinlik qiluvchi tuzilma hosil qiladi.