(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Аннотация: В данной статье рассматриваются педагогические стратегии, направленные на успешную социальную интеграцию младших школьников в условиях инклюзивного обучения. Особое внимание уделяется методам и приемам, способствующим адаптации детей с особыми образовательными потребностями. Annotatsiya: Maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining ijtimoiy integratsiyasini ta’minlashga qaratilgan pedagogik strategiyalar ko‘rib chiqiladi. Maxsus ta’lim ehtiyojlari bo‘lgan bolalarning moslashuviga yordam beradigan usul va yo‘nalishlarga alohida e’tibor qaratilgan. Annotation: The article examines pedagogical strategies aimed at ensuring the successful social integration of primary school children in inclusive education settings. Special attention is given to methods and approaches that facilitate the adaptation of children with special educational needs.