(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Abstract :This study explores the distinctive linguistic features of science fiction literature, highlighting the unique elements of language, style, and narrative techniques that differentiate this genre from traditional literature. By analyzing various works within the science fiction canon, the research identifies how authors utilize inventive vocabulary, atypical syntax, and specialized jargon to create immersive worlds. Additionally, it examines the role of dialogue, description, and world-building language in engaging readers and conveying complex scientific concepts. The study aims to enhance understanding of how language shapes and reflects the thematic concerns of science fiction. Annotatsiya: Ushbu tadqiqot ilmiy-fantastik adabiyotning o'ziga xos lingvistik xususiyatlarini o'rganadi, bu janrni an'anaviy adabiyotdan ajratib turadigan til, uslub va hikoya qilish texnikasining o'ziga xos elementlarini yoritadi. Ilmiy fantastika kanonidagi turli asarlarni tahlil qilib, tadqiqot mualliflar immersiv dunyolarni yaratish uchun ixtirochilik lug'ati, atipik sintaksis va maxsus jargondan qanday foydalanishini aniqlaydi. Bundan tashqari, u o'quvchilarni jalb qilish va murakkab ilmiy tushunchalarni etkazishda dialog, tavsif va dunyoni qurish tilining rolini o'rganadi. Tadqiqot tilning ilmiy fantastika mavzusini qanday shakllantirishi va aks ettirishini tushunishni kuchaytirishga qaratilgan.