(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada, iqtisodiy munosabatlarning globallashuvi davrida soliq ma'muriyatining samaradorligini oshirish muammolari va usullari ilmiy o’rganilgan. Bundan tashqari, soliq tizimi va uni boshqarishning ahamiyati, shuningdek, zamonaviy texnologiyalar va raqamli tizimlar yordamida soliq yig‘ishning samaradorligini oshirishning imkoniyatlari tahlil qilingan. Аннотация. В данной статье научно исследованы проблемы и методы повышения эффективности налогового администрирования в период глобализации экономических отношений. Кроме того, проанализировано значение налоговой системы и ее управления, а также возможности повышения эффективности сбора налогов с помощью современных технологий и цифровых систем.. Annotation. In this article, the problems and methods of improving the effectiveness of tax administration during the globalization of economic relations are scientifically studied. In addition, the importance of the tax system and its management has been analyzed, as well as the possibilities of increasing the efficiency of tax collection using modern technologies and digital systems.