(untitled) (Ta’limning zamonaviy transformatsiyasi, 2024)
Annotasiya: Ushbu maqola viruslarning struktura va funksiyalarini, ularning inson salomatligiga ta‘sirini va tarqalishini o‘rganadi. Viruslar mikroskopik organizmlar bo‘lib, ular faqat boshqa hujayralarda ko‘payadi. Maqolada viruslarning turli xillari, ularning kasalliklarni keltirib chiqarishi ko‘rib chiqiladi.Shuningdek,viruslar haqida keng qamrovli maʼlumotlarni taqdim etilib, viruslarning hujayralarga kirish jarayoni, ularning ko‘payishi o‘rganiladi. Аннотация: В данной статье рассматриваются строение и функции вирусов, их влияние на здоровье человека, а также распространение. Вирусы — это микроскопические организмы, которые размножаются только в других клетках. В статье рассмотрены различные виды вирусов и причины возникновения ими заболеваний. Кроме того, представлена ​​исчерпывающая информация о вирусах, изучен процесс проникновения вирусов в клетки и их размножения. Abstract: This article studies the structure and function of viruses, their impact on human health and their spread. Viruses are microscopic organisms that reproduce only in other cells. The article discusses the different types of viruses and how they cause diseases. It also provides comprehensive information about viruses, and studies the process of viruses entering cells and their reproduction.